10 tips om energie te besparen

door Woonfanaat
10 tips om energie te besparen

Wil je energie besparen? Er zijn veel mogelijkheden die je hierbij zullen helpen. Natuurlijk hebben wij de beste tips voor je op rij gezet. Zodat je in een handomdraai kunt profiteren van energie besparen. Laten we ze snel doornemen.

1. Kies voor duurzame energie

Een goede stap is kiezen voor duurzame energie. Omdat je dan onbewust al je bijdrage levert aan een beter klimaat en energiebesparing. Het leuke van duurzame energie is daarbij dat je het ook zelf kunt opwekken. Kies bijvoorbeeld voor zonnepanelen. Waardoor je direct lagere energiekosten hebt.

2. Kies de goedkoopste energieleverancier

Een goedkopere energieleverancier kiezen is natuurlijk altijd een goede keuze. Maar bedenk je ook goed dat lang niet elke energieleverancier duurzame energie kan leveren. Wil je echt duurzame energie dan is het goed om hierop je energieleverancier te selecteren. Dus ook als het niet direct de goedkoopste leverancier is. Op de landelijke energie vergelijker maak je snel een vergelijk.

3. Verminder je verbruik

Je verbruik verminderen door bewust met energie om te gaan. Daardoor kun je het verbruik pas echt omlaag brengen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om je thermostaat een graadje lager te zetten of een aantal minuten korter te douchen. Het zijn wat mogelijkheden die je absoluut de nodige besparing zullen opleveren.

4. Kiezen voor duurzame oplossingen

Duurzame energie heeft de toekomst en dat zie je terug in de prijzen. De prijzen zijn doorgaans een stuk lager dan je misschien verwacht. Dit is mede mogelijk door de subsidie op energie. Het is dus een slimme keuze om voor duurzame energie te kiezen en daardoor te besparen.

5. Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat helpt bij besparen. Omdat deze weet wanneer er gestopt kan worden met het verwarmen van een woning en daardoor je verbruik aanzienlijk kan verlagen. Het is bovendien zo dat een slimme thermostaat voortdurend leert om op de meest efficiënte manier te verwarmen.

6. Goede isolatie maatregelen

Je huis isoleren is altijd goed. Soms kun je tot wel de helft op je energiekosten besparen. Dat is nog eens een groot voordeel als je het ons vraagt. Zo verdiend isolatie zich snel terug.

7. Kieren en gaten dichten

Kijk eens goed naar de ramen en deuren. Op de sponningen ervan de nodige isolatieband aanbrengen kan echt procenten op energiekosten aan verschil maken. Snel en goedkoop! Want het kost je bijna niets om alles op de juiste manier te isoleren.

8. Energiezuinige apparaten

Natuurlijk zijn slimme en energiezuinige apparaten altijd een uitstekende oplossing. Je kunt er door besparen zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

9. Duurzame verlichting gebruiken

Verlicht je woning met duurzame verlichting. Je kunt denken aan duurzame LED verlichting of de inmiddels bekende spaarlampen. Je kan tot tientallen euro’s op je energieverbruik besparen.

10. Sluipverbruik voorkomen

Als laatste maar zeker niet de meest onbelangrijke is het verminderen van sluipverbruik een grote stap in de juiste richting. Bijvoorbeeld door stekkers die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen.

Wil je naast minder verbruiken ook profiteren van goedkopere energie? Lees dan de Budget Energie review eens en maak zelf een vergelijk.

Misschien ook interessant