Alles wat je moet weten over elektrische radiatoren

door Woonfanaat
radiatoren

Een elektrische radiator heeft veel voordelen. Je kunt elke kamer afzonderlijk en relatief snel verwarmen. Je kunt denken aan de badkamer of koude slaapkamer. Een elektrische radiator heeft gemiddeld maar 15 minuten nodig. Waar een centrale verwarming installatie er vaak veel langer voor nodig heeft en niet per kamer afzonderlijk kan verwarmen. Waardoor deze voor de bad- en slaapkamer verwarmen een relatief dure oplossing is.

De elektrische radiator zorgt dus voor het snel verwarmen van een afzonderlijke ruimte. Dat draag bij aan je wooncomfort en helpt je besparen in de kosten. Het afzonderlijk verwarmen van een ruimte is immers goedkoper dan een volledig huis verwarmen.

Hoe werkt een elektrische verwarming nu eigenlijk

Een elektrische radiator werkt op energie. Je hebt er dus een aparte installatie voor nodig en sluit deze met een stekker direct aan. Waarna je direct warmte hebt. Aan de hand van een op de radiator te vinden schakelaar kun je de verwarming aan of uit zetten.

Bij de een aantal modellen is het daarbij ook mogelijk om een temperatuur in te stellen. Zodat de radiator zelf de kamer op temperatuur kan houden. Een beetje afhankelijk van je wensen kun je deze dus instellen.

Van welke voordelen ga je profiteren

De voordelen van een elektrische verwarming bestaat uit snel warmte in een ruimte. Maar zeker ook het gemak waarmee je het systeem kunt aansluiten. Je hebt geen kennis van een verwarmingsinstallatie nodig of hoeft buizen te plaatsen naar een bepaalde ruimte. Dat heeft natuurlijk grote voordelen. Daarnaast is het bij de meeste cv installaties zo dat wanneer je aan het douchen bent de verwarming niet werkt. Deze kan pas weer functioneren als je klaar bent met douchen.

Het is goed om bij de aankoop van een elektrische radiator op de wattage te letten. Aan de hand daarvan weet je direct wat het verbruik van een verwarming is. Zo hebben de meeste radiatoren een verbruik van circa 1000 tot soms wel meer dan 2000 watt. Dat is behoorlijk veel.

Maar nog altijd minder dan het volledig verwarmen van een woonhuis omdat je na het douchen een warme badkamer of slaapkamer wilt. Je bespaard er dus indirect veel energie mee door elektrisch te verwarmen. Daarnaast kun je de installatie helemaal zelf en kies je een elektrische radiator geheel naar smaak en stijl. Het is dus een echt slimme keuze die het wooncomfort aanzienlijk zal verhogen.

Misschien ook interessant