De belangrijkste kenmerken van duo rolgordijnen

door Woonfanaat
duo rolgordijnen

Wanneer jij je huis wilt restylen, dan is het zaak dat je dit van A tot Z aanpakt. Eén van de onderdelen die je ook onder handen zou moeten nemen, dat is je raambekleding. Laat dit nu net één van de onderdelen in je huis zijn, die vaak relatief complex zijn en aan allerlei verschillende eisen moet voldoen. Allereerst is het in de meeste gevallen maatwerk, waardoor je een langere levertijd hebt en ook is de praktische toepassing van groot belang. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je ineens een veel dunner rolgordijn hebt, waardoor het licht en ook vooral de zon een stuk makkelijker naar binnen kan schijnen. Een duo rolgordijn biedt dan dé oplossing. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn is een rolgordijn die bestaat uit twee lagen stof. Beide lagen bestaan vaak uit verschillende stroken, die elkaar afwisselen door zowel een strook waar je wel en ook een strook waar je niet doorheen kunt kijken. Het is dus afhankelijk van hoe jij je duo rolgordijn positioneert of je wel of niet naar buiten kunt kijken en de mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Op deze manier kun je er dus niet alleen voor zorgen dat er niemand naar binnen kan kijken, maar kun je er ook voor zorgen dat de lichtinval wordt beperkt. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld rustig op de bank zit televisie te kijken.

Voordelen van een duo rolgordijn

Duo rolgordijnen hebben allerlei verschillende voordelen. Niet voor niets zijn ze vandaag de dag nog altijd ontzettend populair. Om je een idee te geven waarom, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

  • Je bepaald zelf de lichtinval. Doordat de rolgordijnen bestaan uit twee verschillende lagen stof, kun je gemakkelijk zelf bepalen hoeveel licht je uiteindelijk wilt binnen laten. Vooral wanneer de zon schijnt, is het wel zo prettig dat jij ervoor kunt zorgen dat het zonlicht zoveel mogelijk buiten blijft, zodat je huis niet onnodig warm wordt.
  • Volledig naar eigen wens samen te stellen. Doordat duo rolgordijnen bestaan uit stof, kun je dus helemaal zelf bepalen welke stof en ook welke kleur je graag wilt hebben. Zo is het dus geen probleem om te kiezen voor een stof die aansluit op de rest van je interieur. Laten we eerlijk zijn, dat is toch wel zo mooi.
  • Op maat gemaakt. Als laatste in deze lijst is het op maat laten maken van je rolgordijn. Hierdoor hoef je je dus nooit zorgen te maken of het wel of niet past. Je kunt namelijk iedere gewenste maat bestellen. Het enige wat je hoeft te doen, is het zelf inmeten of laten inmeten om er zeker van te zijn dat alles klopt.

Misschien ook interessant