Deur kiezen: stomp of opdek?

door Woonfanaat
stomp of opdek

Je dacht misschien dat er maar een soort deur was. Helaas! Er zijn verschillende soorten deuren te koop. Je kunt hierbij denken aan een stompe deur of de opdekdeur. Een beetje afhankelijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Stomp of opdek?

Elk soort deur heeft een eigen voordeel. Waarbij je met een opdekdeur altijd verzekerd bent dat de deur mooi aansluit en je minder tocht zal ervaren. Voor veel mensen de reden om er voor te gaan kiezen. Maar ook een stompe deur heeft natuurlijk voordelen. De deur sluit een stuk mooier in het kozijn. Het is hierdoor meer een geheel. Lastig kiezen? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Een deur is naast ontzettend praktisch ook een kwestie van smaak. Omdat de een de opdekdeur mooier vind en de ander kiest voor een stompe deur. Welke kies jij?

Wat is een opdekdeur?

Nu je weet dat de opdekdeur een echte binnendeur is maakt dat de keuze misschien al een stukje makkelijker. Maar welke eigenschappen heeft de opdekdeur nog meer? Dat heeft te maken met de draairichting. Een opdekdeur heeft namelijk een ander soort scharnieren dan de stompe deur. Het is hierdoor belangrijker dat je de draairichting vooruit weet.

Wat is een stompe deur?

Een stompe deur sluit mooi aan in een kozijn. Het kozijn en de deur vormen dus veel meer een geheel. Dat heeft voordelen omdat het een heel andere uitstraling heeft. Als je kiest voor een stompe deur is er veelal ook meer mogelijk. Je kunt denken aan de ramen en het hang en sluitwerk.

Beide deuren hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Daarover kun jij je laten adviseren bij een winkel. Wat wij je vooral willen meegeven is de prijs. Een opdekdeur is vaak goedkoper dan de stompe deur en veel makkelijker op maat te maken. Bovendien sluit een opdekdeur altijd mooier aan. Omdat je met de rand over het kozijnwerk zit. Dat zorgt ervoor dat er veel minder afstel werk bij komt kijken.

Misschien ook interessant