Tips om te gourmetten zonder stank

door Woonfanaat
gourmetten zonder stank

Wil je gourmetten maar de stank voorkomen? Dan moet je absoluut verder lezen. Wij hebben de beste manieren tegen een gourmetgeur in huis voor je op rij gezet. Zo geniet je wel van de gezellige activiteit maar voorkom een gourmetlucht in huis achteraf.

Gourmetten kun je op verschillende manieren. Echter is het vooral belangrijk dat er genoeg olie op de plaat ligt. Dat veroorzaakt vaak stank door rook. Daar kun je dus echt wat aan doen met de juiste tips. Benieuwd naar onze tips om te gourmetten zonder geur? Wij hebben de meest effectieve tips om een gourmetlucht in huis te voorkomen voor je op een rijtje gezet.

Zet afzuiging aan

Een meest voor de hand liggende oplossing tegen stank is het aanzetten van afzuiging en het op een kier zetten van deuren en ramen. Daardoor kan de geur en rook wegtrekken uit je woning en ondervind je minimale gourmetlucht in huis. Ook het openzetten van ramen en deuren helpt om de gourmetlucht uit huis te krijgen.

Bakjes met azijn neerzetten

Een tip uit grootmoeders tijd is het neerzetten van bakjes azijn. Daarmee verdrijf je de geur van het gourmetten makkelijker uit een woning. Waarbij het ventileren van een woning nog altijd de beste oplossing blijft.

Haal gordijnen voorafgaand weg

In de gordijnen en het vloerkleed kunnen geuren blijven hangen. Door deze weg te halen tijdens het gourmetten voorkom je dat deze zullen gaan stinken. Hang deze niet direct na het gourmetten weer terug maar wacht eventjes een dag als het kan zodat elle geuren uit huis zijn.

Kies voor buiten gourmetten

Ben je echt helemaal klaar met de geur van gourmetten? Dan is de activiteit naar buiten toe verplaatsen absoluut de beste keuze om te gourmetten zonder stank in huis. Op deze manier heb je in huis geen stank in huis en hoef je ook niet extra schoon te maken om de gourmetlucht uit huis te krijgen. Heb je een veranda of  is het lekker weer buiten? Dan is buiten gourmetten de meest simpele en effectieve manier op te gourmetten zonder geur in huis.

Misschien ook interessant