Top 5 groenblijvende bodembedekkers

door Woonfanaat
groenblijvende bodembedekkers

Wil je een bodembedekker in de tuin die prachtig groen blijft? Dan hebben wij de planten die je absoluut kunt overwegen. Ze hebben elk een prachtig mooie kleur en zorgen dat de bodem bedekt blijft gedurende het jaar. Groenblijvende bodembedekkers zijn er in vele soorten. Wij hebben niet alleen de mooiste voor je in een overzicht gezet maar ook nog eens de meest bijzondere met een prachtige bloei. Die wil je niet missen in je tuin!

Top 5 bodembedekkers (groenblijvend)

Bodembedekkers vragen relatief weinig onderhoud, echter is het wel belangrijk dat de grond vochtig blijft voor een optimale groei en er voldoende voeding in de grond aanwezig is. Hieronder hebben we een top 5 mooiste bodembedekkers die groenblijvend zijn op een rijtje gezet.

1. Vinca minor

De maagdenpalm (Nederlandse naam) kom je in vrijwel elke plantenwinkel tegen. Het is een van de meest populaire bodembedekkers die er op dit moment verkocht wordt. Niet voor niets maar omdat de Vinca prachtig groen van kleur blijft gedurende het jaar. En bovendien komen er ook nog eens prachtige bloemen in. Dit maakt de Vinca Minor een absolute aanrader als je zoekt naar een bodembedekker die wintergroen is.

2. Waldsteinia ternata

De Waldsteinia is een echte voorjaarsbloeier. Die gedurende het jaar prachtig groen blijft en daardoor een absolute aanrader is voor iedere tuin. Deze plant lijkt een beetje op de plant waar aardbeien aan groeien. Vandaar de Nederlandse naam Goud Aardbeien. Een mooie plant als je op zoek bent naar een bodembedekker die wintergroen en ook nog bloeiend is.

3. Epimedium versicolor

De eifel bloem is een prachtige bodembedekker met mooie bloei. Deze bodembedekker behoudt zijn blad gedurende het jaar en groeit tot 30 centimeter hoog. De plant heeft maar weinig onderhoud nodig.

4. Phlomis russeliana

Deze bodembedekker noemen we ook wel brandkruid. Het groeit in een hoogte van maar liefst 100 centimeter en heeft prachtig mooie bloemen als deze in bloei staat. Het is een plant waar je veel plezier van hebt en weinig om handen hebt.

5. Carex morrow ‘Variegata’

De Carex Morrow is een prachtig soort siergras met mooie bloei, het is een verrijking voor iedere tuin en behoeft weinig onderhoud. Je kunt het op verschillende manieren in de tuin neerzetten. Van een plek waar veel zon komt tot schaduwplekken. Het siergras behoud zijn prachtige groene kleur gedurende het jaar.

Misschien ook interessant