Top 10 leukste hangplanten voor binnen

door Woonfanaat
hangplanten binnen

Aan het zoeken naar mooie hangplanten voor binnen? Leuke hangplantjes binnen geven een woonruimte meer sfeer en gezelligheid. Tevens zorgen ze ook nog eens voor gezonde lucht en meer zuurstof in huis. Inspiratie nodig voor het vinden van grote of kleine hangplanten voor binnen?  Wij hebben de 10 leukste op een rijtje gezet.

1. Lantaarnplantje

Wat een prachtige plant is het lantaarnplantje toch. De mooie bladeren en donkergroene kleuren passen in iedere kamer en komen absoluut tot hun recht. De plant heeft niet heel veel zorg en aandacht nodig. Maar waardeert het wel en dat zie je in de groei.

2. Hedera klimop

Een van de meest populaire hangplanten voor binnen is de Hedera. Het is een prachtige klimop die het ontzettend goed doet in scala aan plekken in huis. Het heeft daarbij ook heel weinig verzorging nodig en hoeft niet perse op een plek te staan met veel licht.

3. Erwtenplant

Je bent de erwtenplant misschien al eens tegengekomen. Het is een plant waar iedereen wat van vindt. Je kunt deze plant prachtig of juist lelijk vinden, het is een feit dat het een plant is die weinig verzorging nodig hebt en het in iedere woonkamer goed doet.

4. Zaagcactus

De zaagcactus is een bijzonder geliefde hangplant voor binnen. De prachtige bladeren en mooie verfrissende kleur zorgt voor sfeer binnen elk interieur. Als je op een juiste manier voor deze cactus zorgt kunnen er zelfs bloemen in komen.

5. Hertshoornvaren

Een van de meest bijzondere planten uit onze reeks is de Herfsthoornvaren. Een prachtig mooie plant met bijzonder mooie bladeren waar je echt van kan genieten. Deze plant vraagt echt wel om de nodige verzorging, waardoor je er ontzettend lang van kunt genieten.

6. Philodendron Scandens

Opvallend aan de Philodendron Scandens zijn de mooie grote bladeren. Het is een mooie plant met een moderne uitstraling. Daarom een uitstekende keuze. De plant heeft niet veel licht nodig en is dus makkelijk te plaatsen in iedere woonkamer.

7. Aeschynanthus Japhrolepis

Ben je slecht in water geven maar wil je wel een prachtig mooie hangplant in huis halen. Dan is deze plant (het kleine broertje van de Lipstickplant) absoluut een aanrader. Je kunt hem op lichtere plekken neerzetten en zal merken dat deze plant groeit en zich helemaal kan ontaarden.

8. Peperomia

We eindigen de lijst met een sterke hangplant die weinig verzorging of aandacht nodig heeft. Het is namelijk de Peperomia die je direct herkent aan de mooi gevormde bladeren. Zeker een aanrader om in huis te halen. Maar geef de plant absoluut voldoende water zodat deze plant zich helemaal kan ontaarden in je interieur.

9. Rotskoraal

Smaken verschillen. Maar als jij op zoek bent naar een prachtig plantje met een mooie en slanke uitstraling is rotskoraal absoluut een aanrader. Je kunt deze plant op veel plekken laten hangen.

10. Lipstickplant

Kies voor de lipstickplant en geniet niet alleen van een prachtige hangplant voor binnen. Maar ook van de prachtige bloemen in deze plant. Waar deze plant zijn naam heeft te danken.

Misschien ook interessant