Top 10 hangplanten voor buiten (winterhard)

door Woonfanaat
hangplanten buiten

Op zoek naar hangplanten voor buiten die winterhard zijn? Buiten wordt steeds belangrijker. De reden dat veel mensen tijd en aandacht besteden om hun tuin op te knappen. Daar kunnen prachtige hangplanten natuurlijk niet bij ontbreken. Ze maken je tuin echt helemaal af.

Er zijn ontzettend veel prachtige hangplanten voor buiten in de tuin. Van eenjarige hangplanten tot winterharde hangplanten; waar je dus nog vele jaren plezier van kunt hebben. Tijd om je daar dus in te verdiepen. Zo maak je niet alleen de mooiste keuze maar absoluut ook de beste keuze.

Hangplanten zijn helemaal van deze tijd. Je hebt ze in veel verschillende soorten en steeds vaker worden ook klimplanten en bodembedekkers als hangplant gebruikt. Je kunt dus echt volop kiezen. Dat maakt hangplanten kopen absoluut leuk!
Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

1. Wilde wingerd

Wilde wingerd

De wilde wingerd is een indrukwekkende plant en absoluut een favoriet. Deze klimplant kan tot wel 10 meter hoog groeien. De plant doet het hierdoor ook prima als hangplant voor buiten en heeft een herfstachtige en sfeervolle kleur. Voor de tuin een onmisbare plant die het helemaal af zal maken. In een pot bereikt deze plant een hoogte tot 60 centimeter.

> Bestel de Wilde wingerd voordelig op Tuinplant.nl

2. Bacopa

Bacopa

Mag je de Bacopa een echte hangplant noemen? Absoluut! Maar eigenlijk is het een van de mooiste bodembedekkers die je kunt kopen. De prachtige kleuren en snelle groei zorgen dat deze prachtige bodembedekker het ook prima doet als hangplant voor buiten. De Bacopa is een mooie plant die een hoogte van circa 20 centimeter kan bereiken. Met een prachtige bloeiperiode van mei tot oktober.

3. Kruipklokje

Kruipklokje als hangplant

Van bodembedekker, rotsplant naar een echte hangplant. Deze veelzijdigheid omschrijft het kruipklokje absoluut! Met een hoogte van circa 15 centimeter en de vele kleine bloemen met een prachtige vorm is dit echt wel een plantje die in je tuin niet mag ontbreken. Misschien wel het favoriete plantje van deze lijst winterharde hangplanten voor buiten.

4. Erwtenplant

erwtenplant

De erwtenplant mogen we gerust een bijzonder exemplaar noemen. In deze plant groeien vele kleine balletjes die net op erwten lijken. De erwtenplant doet het prima als hangplant maar vraagt wel voldoende water. Deze prachtige plant is een echte voorjaarsbloeier en kan tot wel één meter bereiken. Waardoor het hoeken gemakkelijk kan vullen en sfeer brengt.

5. Clematisclematis

Ben je op zoek naar een hangplant voor buiten met uitbundige bloei? Dan moet je absoluut voor de crematis kiezen. De prachtige bloemen vullen iedere tuin. Het is weliswaar een echte klimplant maar doet het ook goed als hangplant. Het is een echte zomerbloeier die je versteld kan doen staan.

6. BlauweregBlauweregen

De blauweregen is echt een bijzondere hangplant met zeer mooie bloemtrossen in een diep blauwe kleur. Het is een plant die bekend staat om de uitbundige bloei en behoeft weinig onderhoud. Zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers.

7. Klimop

Klimop

De klimop zien we steeds vaker als echte hangplant. Daar is deze prachtige plant ook heel geschikt voor omdat hij echt een eigen weg zoekt en daardoor prachtige vormen heeft. Er zijn bijzonder veel klimop planten te koop die je prima als hangplant buiten kunt laten groeien. De klimplant heeft overigens wel voldoende water nodig.

8. Wisteria

Wisteria

De Wisteria is de grote broer van de blauwe regen. Maar heeft een geheel eigen bloei en groei. Deze plant is net als de blauwe regen onderhoudsarm en geschikt als hangplant voor buiten. De prachtige en uitbundige bloei zorgt in iedere tuin voor een sprookjesachtige beleving.

9. Campanula

Campanula

Kleine bloemetjes maar wel ontzettend veel! Je zal versteld staan hoe deze hangplant de sfeer in je tuin kan brengen en zorgt dat je geniet van de intense kleur. Het is echter wel een plant die voldoende water, zon maar ook schaduw nodig heeft. Hang deze plant dus echt op de juiste plek en zorg voor voldoende onderhoud.

10. Lobelia

Lobelia

De Lobelia is een populaire hangplant voor buiten en is ook nog eens winterhard.  Hij kan prachtige vormen aannemen en gaat zijn eigen weg. De meeste mensen vinden deze vrolijke plant een absolute aanwinst voor hun tuin. Het is echter wel een plant die in de zomermaanden voldoende water heeft. De Lobelia hersteld namelijk slecht van droge voeten in de zomer. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Genoeg keuze uit hangplanten voor buiten

Er zijn ontzettend veel verschillende planten die je kunt omtoveren als echte hangplant voor buiten. Je hebt prachtige bodembedekkers, rotsplanten tot klimplanten. Houdt er bij je keuze echter wel rekening mee dat iedere plant eigen behoefte heeft. Sommige planten hebben veel minder onderhoud nodig dan andere planten.

Misschien ook interessant