Het huisje in je tuin klaar maken voor de zomer

door Woonfanaat
tuinhuis onderhouden

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat we steeds meer tijd door gaan brengen buiten in de tuin. Om deze reden is het natuurlijk erg fijn als de tuin er goed bij ligt. Zo moet je natuurlijk de bloemen, planten en het gras een opknapbeurt geven. Wat veel mensen echter vergeten is het tuinhuisje dat er ook staat. Deze heeft namelijk ook voor de zomer een opknapbeurt nodig. Heb je bijvoorbeeld het hout nog niet bewerkt met een kleurloze beits? Dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen! Dit zorgt er namelijk voor dat het hout vele malen langer mee gaat! In dit blog bericht willen we je enkele tips geven om je tuinhuisje klaar te maken voor de zomer.

Tuinhuis beschermen tegen weersinvloeden

Heb je een tuinhuis pas gebouwd? Dan is het van belang dat je deze beschermt tegen de verschillende weersinvloeden. Als je een tuinhuis van hout hebt gebouwd, betekent dat een behandeling met kleurloze beits. Het beits zal er namelijk voor zorgen dat het hout niet snel zal lijden onder bijvoorbeeld houtrot. Daarnaast is een behandeling met beits voldoende voor de komende jaren. Het beits trekt namelijk diep in het hout en zal daardoor jarenlang bescherming bieden. Heb je een tuinhuis dat voornamelijk bestaat uit beton of stenen? Dan kun je dit behandelen met WS imperial black. Ook dit zorgt ervoor dat het tuinhuis beter beschermt is tegen weersinvloeden en daardoor dus vele malen langer mee kan.

Onderhoud plegen aan je tuinhuis: Waar begin je?

Wil je je tuinhuis klaar maken voor de zomer? Dan is het verstandig om een onderhoudsbeurt uit te voeren. Hiervoor ga je eerst op inspectie naar gebreken. Dit kan bijvoorbeeld aan de onderkant van de wanden of in de hoeken zijn. Dit zijn de plekken waar het meeste vocht bij het hout naar binnen kan dringen. Als je merkt dat je te maken krijgt met zacht hout, is het verstandig om deze planken te vervangen. Door deze te vervangen, zorg je ervoor dat het tuinhuisje vele malen langer kan blijven staan.

Eerst eens goed opruimen!

Wanneer je een tuinhuisje als opslagplaats gebruikt, kan het zijn dat je eerst grondig op moet ruimen. Op deze manier kun je namelijk gemakkelijker onderhoud plegen en zie je direct waar het nodig is. Ook is het slim om het tuinhuisje helemaal schoon te maken. Dit kan veel toekomstige problemen voorkomen!

Je tuinhuis voorzien van een andere verf

Naast dit onderhoud bestaat uit reparaties en checken op oneffenheden in en rondom het tuinhuisje, bestaat het ook uit het schilderen van het huisje. Heb je bijvoorbeeld een tuinhuis dat volledig groen geverfd is? Dan kan het verstandig zijn om deze nogmaals te schilderen voor de zomer. Uiteraard dien je het huisje eerst volledig te schuren, zodat de verf goed pakt. Kies daarnaast altijd voor een goede kleur die past bij je tuin. Op deze manier kun je er het langste van genieten!

Misschien ook interessant