Hoe bedenk ik wat ik in mijn woning wil?

door Woonfanaat
Kleedje op bank

Het blijft moeilijk om je huis direct goed in te richten of de juiste aankleding voor jouw woning te vinden. Mijn tip: ga stap voor stap langs alle dagelijkse dingen en zoek uit wat jij belangrijk vindt. Benieuwd hoe ik dit doe? Lees hieronder hoe ik tot mijn keuzes ben gekomen.

Het weer

Momenteel zit ik achter mijn laptop terwijl het heel hard regent. De regen buiten geeft mij het gevoel dat ik graag lekker knus op de bank wil kruipen, met een lekkere kop koffie in mijn hand kijkend naar mijn favoriete Netflix serie. Ik drink graag cappuccino dus een melkopschuimer is een must-have. Maar ook de koffie moet van goede kwaliteit zijn, ik hou bijvoorbeeld echt niet van Senseo, want als het weer zo triest is heb ik in ieder geval die lekkere kop cappuccino om dit te compenseren.

Als ik denk aan een heerlijke zomerdag, dan denk ik direct aan wijn. Een glaasje rosé en de zon op mijn huid in de achtertuin kan ik niet van elkaar scheiden. Het is vaak voorgekomen dat het weer me erg meeviel en ik toch in de zon kon zitten. Het probleem alleen: de wijn was op. Een mega baalmoment, vooral als dan ook blijkt dat de winkels al dicht zijn. Of als je toch nog snel naar de winkel kan maar de flessen wijn alleen uit ongekoelde stellingen komen, waarna je een ijsblokje in je glas moet doen om de wijn te koelen. Dit verpest de wijn echt voor mij. Mijn oplossing hiervoor is een wijnklimaatkast. Wel een twee zone model want ik ben ook een liefhebber van rode wijn, al is dat meer in de winter dan in de zomer.

Visite

Ik hou er van om mensen te verwennen als ze bij mij op bezoek komen. Zo zorg ik altijd voor lekkere hapjes bij de borrel. Mijn favoriet is nacho’s, die ik graag in de oven bereid. Een oven is dus ook een must voor mijn woning, wel met grillstand want dat maakt de nacho’s lekker knapperig en zorgt ervoor dat de kaas zo heerlijk smelt. Aangezien ik niet veel ruimte in mijn huisje heb, kies ik voor een combi oven/magnetron dan kan ik op de dagen dat ik laat thuiskom van werk een maaltijd opwarmen die ik in het weekend al heb bereid.

Bij visite moet ik ook direct aan mijn beste vriendin denken die in het buitenland woont. Als zij komt blijft ze uiteraard een aantal dagen slapen en aangezien ik niet veel plek in mijn woning heb, is een slaapbank de perfecte uitkomst. Zo kunnen wij op deze bank heerlijk genieten van een glaasje wijn uit mijn wijnklimaatkast, het liefst uitgeklapt om ook de benen te kunnen strekken, waarna als het echt, echt, écht tijd is om te gaan slapen zij daar kan blijven en ik naar mijn eigen bed ga.

Kwalitatief leven

Het leven moet kwalitatief goed ingevuld worden dus denk voor jezelf na wat jij écht belangrijk vind en waar jíj echt van kan genieten. Zo kom je er vast en zeker achter wat je in jouw woning wil plaatsen. Succes!

Misschien ook interessant