Hoe kies ik de juiste douchedeur?

door Woonfanaat
douchedeur

Je bent bezig met het maken van een nieuwe douche, maar bent nog op zoek naar een goede douchedeur. Maar hoe kies je de juiste douchedeur en wat zijn de zaken waar je op dient te letten bij de aanschaf van douchedeuren? In deze blog geven we nuttige tips om te zorgen dat jij de juiste douchedeur koopt.

Douchedeur hoogte

Bij een douchedeur is het uiteraard van belang dat je goed kijkt naar de juiste afmetingen. Ga je voor een standaard douchedeur, dan zijn er standaard maten verkrijgbaar. Heb je echter een afwijkende maat nodig, dan zijn de precieze afmetingen nodig om de deur op maat te laten maken. De gemiddelde douchedeur is 195 cm hoog. De meeste standaard designs zijn dan ook gefabriceerd met deze hoogte. Heb je graag een regendouche in je douche? Kies dan voor een deur van 200 of 210 cm hoog, zodat het water niet over de deur heen spat en je na elke douchebeurt heel de badkamer moet drogen.

Douchedeur breedte

Heb je een inloopdouche gecreëerd of een doucheruimte met twee schuin geplaatste wanden? Kijk dan goed naar de juiste breedte voor de douchedeur. De meest gebruikte maat is 90 x 90 cm, maar zorg ervoor dat de ruimte waar de deur in moet komen zeer precies wordt opgemeten, zodat de deur zo goed mogelijk past en het water optimaal tegen kan houden. Heb je ruimte voor een bredere douchedeur? Dan is dit zeker een aanrader, want zo laat je je douche groter en ruimtelijker lijken.

Douchedeur dikte

Uiteraard is de dikte van een douchedeur erg belangrijk. Je wilt tenslotte niet dat jij of je kinderen tijdens het spelen op moeten letten dat de douchedeur niet in duizend stukjes breekt. Het glas van een gemiddelde douchedeur heeft dan ook een dikte van minimaal 8-10 mm, zodat het glas vrijwel niet kan breken als je er tegenaan stoot. Zo heb je ook direct het idee dat je een stevige deur in handen hebt in plaats van een lichte en fragiele deur. Je kunt ook kiezen voor een deur met mat glas of een werkje in het glas, zodat je optimale privacy hebt als je onder de douche staat.

Misschien ook interessant