Dit is de ideale hoogte voor jouw aanrechtblad

door Woonfanaat
hoogte aanrechtblad

Ga je voor een nieuwe keuken? Dan is het ontzettend belang om de ideale hoogte van het aanrechtblad te bepalen, zodat jij comfortabel kunt staan koken. Welke hoogte van het keukenblad voor jou het meest ideaal is, is natuurlijk afhankelijk van je lengte.

Je bent misschien heel lang of juist klein van stuk. Je zou dan kunnen overwegen om het keukenblad een stuk lager of hoger te plaatsen. Dit is natuurlijk iets waar je volledig vrij in bent. Echter is er wel een vaste maat die als perfecte maat wordt gezien. Om de eenvoudige reden dat de meeste mensen hier gewoon prettig aan kunnen werken.

De hoogte van het aanrechtblad is bepalend voor het gebruiksgemak van de keuken. Tevens is  dit ook iets dat je later niet meer kunt aanpassen. De ideale hoogte van het keukenblad bepalen is dan ook ontzettend belangrijk.

Aanrechtblad hoogte voor lange mensen

De algemene hoogte voor een aanrechtblad (gemiddelde hoogte) is 90 centimeter. Daar mag natuurlijk iets bij of juist vanaf. Maar dit is wel een sterk gemiddelde. Wanneer je een aanrechtblad op je eigen lengte wil aanpassen en je bent langer van stuk kom je eerder op een hoogte van 95 centimeter. In sommige gevallen zelfs 1 meter. Hoewel wij zelf een hoogte van 1 meter relatief ongebruikelijk vinden.

Aanrechtblad hoogte voor kleinere mensen

De hoogte van een aanrechtblad voor kleinere mensen ligt of op het gemiddelde of een aantal centimeter lager. Waarbij het ideale uitgangspunt 85 centimeter is raden wij je toch een hoogte van 90 centimeter aan omdat dit ook voor langere mensen toegankelijk is.

Hoogte keukenblad: zo bepaal je dat!

Zoals je kunt lezen is de hoogte van een aanrechtblad een kwestie van je eigen lengte. Je moet er immers zelf aan koken en werken. Maar als je echt een gemiddelde hoogte wilt kom je sneller op de 90 centimeter en is het aanrecht geschikt voor iedereen. Dus ook voor de wat langere mensen. Een gemiddelde hoogte maakt het voor iedereen een stuk aangenamer om te koken of te helpen met koken. Een te hoge of lage aanrecht is veelal de reden om deze bij een verhuizing te vernieuwen.

Misschien ook interessant