Interieurtrends: in 2021 halen we meer rust en natuur in huis

door Woonfanaat
interieurtrends 2021

We brengen nu al lang veel tijd in huis door. Niet zo gek dat je op een gegeven moment dan wel een beetje raakt uitgekeken op je interieur. Of misschien ga je verhuizen, en wil je beginnen met een frisse start? We hebben in dit artikel alle interieurtrends van nu voor je op een rij gezet, waarbij het vooral draait om natuur, harmonie en rust.

Licht hout & natuurlijke materialen

Lichte houtsoorten kennen we vooral van de Scandinavische interieurs. Je ziet de houtsoorten daar met name terug in vloeren en meubels. Dit jaar zien we de lichte houtsoorten steeds meer terug in andere woonstijlen, bijvoorbeeld in luxe of industriële interieurs. Daarnaast zijn ook andere natuurlijke materialen helemaal on trend. Denk aan een lampenkap van bamboe, een rotan stoel, zeegras manden, wollen kussenhoezen en linnen gordijnen.

Op zoek naar mooie, natuurlijke meubels? Neem dan zeker eens een kijkje bij HACO Wonen & Slapen.

Donkerblauw & aardetinten

Aardetinten zijn al langer helemaal hip in interieurs. Ze zorgen voor een warme sfeer en brengen rust. Aardetinten kun je heel goed combineren met andere kleuren, zoals rood, roze, blauw, geel en groen. Een andere kleur die we steeds vaker zien is donkerblauw. Wil je voor een klassieke uitstraling gaan? Dan is donkerblauw een heel goede keuze. Daarnaast kun je deze kleur ook nog eens goed combineren met aardetinten en lichte houtsoorten voor een rustig interieur.

Japandi

Minimalisme zien we vaker terugkomen in interieurs, helemaal sinds de Scandinavische interieurs een trend zijn. Dit jaar worden Scandinavische interieurs gecombineerd met de rustige, Japanse interieurs. Denk dan aan een heel minimalistisch interieur, met veel hout en design. Om rust te creëren, wordt glas gecombineerd met wit en lichte houtsoorten. Zo krijg je een helemaal zen interieur!

Werelds

Ga je vaak op reis en neem je dan wel eens souvenirs mee voor in huis? Een schilderij of een mooi beeld(je) bijvoorbeeld? Geef ze een plek in je interieur. Vooral statement pieces zijn nu helemaal ‘in’!

Lijnportretten

Lijnportretten zijn persoonlijk en minimalistisch tegelijkertijd. Het wordt ook wel line art genoemd. Vaak bestaat de tekening uit maar één lijn, maar kan de achtergrond ervan wel meerdere kleuren of vlakken bevatten. Je hebt verschillende items met line art. Zo zijn er niet alleen schilderijen, maar is line art ook steeds vaker verwerkt in bijvoorbeeld klokken, kussens, vazen en op andere interieur items.

Haal de natuur in huis

Eerder benoemden we al dat we steeds meer natuurlijke materialen in interieurs terugzien, zoals linnen, bamboe en rotan. Maar niet alleen op deze manier kunnen we de natuur in huis halen. Ook bloemen en planten worden steeds populairder. Niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat ze voor een fijne en gezonde leefomgeving zorgen. Ga bijvoorbeeld een keer voor een grote plant als statement piece. Daarnaast zien we ook steeds meer droogbloemen.

Persoonlijk interieur

Last but not least: zorg ook voor een eigen, persoonlijk tintje in je interieur. Doe waar jij je fijn bij voelt! Daarvoor hoef je niet altijd de trends op te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan, door een kastje te schilderen of een stoel opnieuw te stofferen. Maak van je huis je thuis!

Misschien ook interessant