Lambrisering verven? 5 tips voor een mooi resultaat!

door Woonfanaat
lambrisering verven

Wil jij je woonkamer, slaapkamer of elke andere kamer meer sfeer geven? Kies dan voor het verven van de lambrisering op de muren. Het geeft iedere kamer sfeer en uitstraling. Het is bovendien bijzonder modern, lambrisering komt namelijk helemaal terug in het interieur.

Lambrisering verven

Het verven van de lambrisering is sinds kort weer helemaal hip. Het behoort niet alleen tot de moderne woonkamers maar vooral tot sfeervolle en gezellige woonkamers. In dit artikel geven we tips voor de lambrisering verven. Maar je kunt er ook aan denken om met behang te werken. Er zijn veel verschillende soorten behang en mogelijkheden. Die je gecombineerd met schilderwerk kunt inzetten.

Wanneer je ervoor kiest om de lambrisering te verven, dan kun je vast een aantal tips gebruiken. Goed om te weten is dat een moderne kleurkeuze en het juist aanbrengen van de verf essentieel is voor een mooi eindresultaat.

Kies voor een goede tape

Wanneer je lambrisering wilt verven is een goede tape belangrijk. Door het aanbrengen van een goede tape voorkom je dat de lijnen niet recht worden wanneer je per ongeluk over de lijn heen verft. Omdat hier de tape aangebracht is. Een beetje afhankelijk van het soort muur dat je hebt kies je daarop de juiste tape uit.

Er is tape dat geschikt is om over behang aan te brengen. Maar voor een muur met meer structuur heb je weer een andere tape nodig. Door de juiste tape te kiezen voorkom je dat de verf onder de tape doorloopt. Waardoor je alsnog geen rechte lijn hebt.

Bepaal de juiste hoogte

Wat is nu de juiste hoogte als je lambrisering wilt aanbrengen? Je kunt als uitgangspunt de stopcontacten of deurklink aanhouden. Maar kunt ook kijken wat mooi uitkomt met meubels of wat je persoonlijke voorkeur heeft. Het is echter gebruikelijk dat het stopcontact niet in het midden van de lambrisering uitkomt. Zorg altijd dat de stopcontacten er enkele tientallen centimeters onder of boven vallen.

Een mooie kleur kiezen

Je hebt kleuren en smaken in overvloed. Vooral doen wat je voorkeur heeft. Maar wil je een sfeervolle uitstraling hebben? Kies dan voor een warme licht donkere kleur. Welke natuurlijk past bij de rest van het interieur. Bij warme en geschikte kleuren kiezen is het altijd goed om kleurstalen te kopen.

Aan de hand van kleurstalen kun je makkelijker een keuze maken. Er zijn tegenwoordig ook veel handige applicaties voor de smartphone die je kunnen helpen een kleur te kiezen. Let er wel op dat kleuren anders kunnen overkomen op een mobiel. Ga dus altijd naar een winkel om de kleur te bekijken.

Kies de juiste soort verf

Je kunt niet iedere verf over behang of stucwerk aanbrengen. Het is daarom goed om je te verdiepen welke verf je nodig hebt. Soms moet je de ondergrond eerst behandelen voor een betere hechting. Een expert kan je hierbij helpen. Op de verfafdeling van iedere bouwmarkt hebben ze precies wat je nodig hebt.

Wanneer je de onderlaag moet behandelen voor een betere of juist mooiere hechting is het zaak dat de ondergrond ook schoon is. Net als de behandelproducten zijn er voor het vetvrij en schoonmaken ook specifieke producten.

Een of juist meerdere muren verven

Wil je lambrisering op een enkele muur of meerdere muren. Het is een keuze die je moet maken aan de hand van je smaak. In veel gevallen worden alle muren onder handen genomen. Maar zoals gezegd is dit veelal ook een kwestie van smaak. Wanneer je meer dan een muur wilt schilderen is het goed om te berekenen hoeveel verf je daadwerkelijk nodig hebt. Zo kom je ondertussen, tijdens het schilderen niet voor verrassingen te staan.

Er is heel veel mogelijk wanneer je lambrisering wilt schilderen. De keuzes die je moet gaan maken hebben vooral met kleur, materialen en hoogte te maken. Maar je kunt er ook heel creatief mee omgaan. Soms is een rechte lijn tekenen juist saai en kun je ervoor kiezen om tot een bepaalde hoogte herhaaldelijk over de hoogtelijn te gaan. Zo krijg je een prachtig mooi en vooral speels geheel.

Laat jezelf inspireren door de vele mogelijkheden. Het internet staat er absoluut vol mee en met de producten die je tegenwoordig kunt kopen ben je alles behalve beperkt. Zie je het niet zitten om zelf te schilderen? Overweeg dan om een professional of de klusjesman uit de buurt te vragen. Het heeft doorgaans niet heel veel om handen.

Misschien ook interessant