Maak van je woning een waar planten festijn!

door Woonfanaat
planten

Ben jij op zoek om meer groen toe te voegen aan je tuin en woning? Dan heb je verschillende mogelijkheden die je uit kunt voeren. Je kunt er namelijk voor kiezen om gemakkelijk wat extra planten in je tuin toe te voegen. Dit is met name voor de zomerdagen erg leuk. Ook kun je het een stapje verder nemen. In dit geval neem je een mooi sedum dak op je woning. Dit brengt voor het huis enorm veel voordelen met zich mee! In dit blogartikel geven we je graag meer informatie over het maken van een plantenfestijn van je leefomgeving!

De voordelen van een groendak voor je woning

Als je je woning wilt verduurzamen, kun je de keuze maken voor een groen dak. Dit heeft niet enkel veel voordelen voor je woning, maar ook voor je leefomgeving. Een groen dak zorgt namelijk voor een goede isolatie voor je woning. Door de planten op het dak, kan de warmte moeilijker uit het huis, waardoor je direct gaat besparen op de energierekening. Daarnaast zorgen de planten er ook voor dat de lucht gereinigd wordt. Ze nemen afvalstoffen uit de lucht en geven weer schone lucht terug. Hierdoor heeft niet alleen je woning er profijt van, maar heel de leefomgeving!

Meer groen in de tuin? Ga voor mooie tuinplanten!

Wil jij voor deze zomer de tuin helemaal gereed maken? Dan is de keuze voor mooie tuinplanten snel gemaakt! Deze zorgen ervoor dat je tuin een geheel andere dimensie krijgt, waardoor tijd besteden in de tuin vele malen leuker wordt. Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken om de tuin te voorzien van nieuwe planten. Het is verstandig om een plan te maken waarin je alles opneemt over hoe je de tuin aan wilt pakken. Vervolgens kun je de tuinplanten selecteren die je graag toe wilt voegen. Op deze manier zorg je ervoor dat je precies weet wat je gaat plaatsen, waardoor je leuke combinaties kunt maken van verschillende planten. Iedere plant kan namelijk een andere kleur hebben. Door verschillende planten en kleuren te combineren, krijg je een zeer mooie tuin!

Combineer planten met een grasveld

Heb je een grotere tuin? Dan kun je enorm veel kanten op. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de tuin te voorzien van een groot grasveld. Hier kunnen vervolgens alle kinderen erg leuk op spelen. Vervolgens kun je de zijkanten van de tuin voorzien van mooie tuinplanten. Deze combinatie is er leuk en kleurrijk. Kies bijvoorbeeld voor een mooie rozenstruik of ga voor een leuke boom. Al met al kun je het zelf zo leuk maken als je wilt!

Ook een kleinere tuin voorzien van meer groen!

Heb je een kleinere tuin, met vooral veel terras? Ook dan kun je de tuin omtoveren tot een mooi plantenfestijn! Ga aan de slag met het maken van een houten bloembak en vul deze met de mooiste bloemen. Als je vervolgens de bloembak op wieltjes maakt, kun je de plek van de bloembak dagelijks veranderen. Zo bespaar je ruimte en maak je de tuin mooier!

Misschien ook interessant