10 niet giftige planten voor katten en honden

door Woonfanaat
niet giftige planten voor honden

Er zijn ontzettend veel planten die giftig zijn voor katten en honden. Daarom is het goed om te weten welke niet giftige planten je zonder problemen in huis kunt halen. Zo weet je zeker dat je hond of kat er niet ziek van zal worden.

1. Bananenplant

De bananenplant kenmerkt zicht door de prachtig grote bladeren. Een plant die in moderne interieurs past en niet giftig is voor honden of katten. De bananenplant heb je in een groot aantal formaten. Dat maakt hem geschikt voor kleine als grotere huizen.

2. Nestvaren

De nestvaren is een werkelijk prachtige plant die ook nog eens luchtzuiverend is. Het is een van de planten die je volledig veilig in je woonkamer kunt neerzetten. De plant is niet giftig voor huisdieren en is dus een echte verrijking.

3. Bromelia

De Bromelia staat beter bekend als de ananasplant of anti snurk plant. Of het werkt dat is iets wat voor dit artikel niet uitgezocht is. Wat wij wel weten is dat het een mooie bloeiende plant is die je veilig kunt neerzetten. Omdat de plant niet giftig is voor huisdieren.

4. Bamboepalm

De bamboepalm is een van de bekendere soorten planten die je kunt kopen. De prachtige spriet bladeren zijn niet alleen prachtig, het is ook een mooie volle plant. Deze plant heeft ook weinig water nodig.

5. Blauwvaren

De blauwvaren heeft vaak niet de eerste voorkeur als je op zoek bent naar een plant die niet giftig is voor honden en katten. Maar toch is het een bijzonder mooie en veelzijdige plant die je mooi in een vensterbank kwijt kunt. De zacht groene bladeren zijn prachtig om te zien.

6. Graslelie

De Graslelie is weer terug van weggeweest. Je kunt ze bovendien op veel verschillende manieren in je woning plaatsen. Van neerhangen tot op een tafel of kast. Het is een plant die niet giftig is voor katten en honden, je bent dus vrij om een mooie plek te vinden.

7. Pannenkoekplant

Een van de makkelijkste planten die je overal tegenkomt, dan hebben we het natuurlijk over de pannenkoekplant. Een plant die je ook nog eens ontzettend makkelijk kunt steken. En hij is bovendien volledig veilig voor katten en honden.

8. Chinees lantaarnplantje

De kenmerkende lange sprieten en prachtige bladeren kenmerken de lantaarn plant. Die niet alleen heel mooi is om als hangplant neer te hangen of op een kast te zetten.

9. Calathea

De Calathea is een prachtige plant met mooie roodachtige bladeren. Maar je moet ook weten dat je deze plant in veel verschillende soorten kunt kopen. Je kunt de plant dus aan je wensen kopen. Waarbij je hem ook nog eens veilig kunt neerzetten.

10. Krulvaren

De laatste in dit rijtje met 10 niet giftige planten voor honden en katten is de krulvaren. Deze prachtige plant is bijzonder mooi én kan je gerust ergens in huis plaatsen als je een hond of kat hebt. De krulvaren is namelijk veilig voor huisdieren.

Let erop of planten giftig zijn voor je hond of kat

Wanneer je planten in huis haalt moet je echt weten of een plant veilig of juist giftig is. Een huisdier kan er bijzonder ziek van worden en het kan ernstige gevolgen hebben als een plant echt giftig is. Wees dus gewaarschuwd en check altijd of de planten die je koopt niet giftig zijn voor katten of honden.

Misschien ook interessant