Zo kies je de juiste plantenpot voor binnen

door Woonfanaat
plantenpot voor binnen

Planten zijn inmiddels een onmisbaar object geworden als het gaat om onze inrichten in huis. Niet alleen omdat ze zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit, maar ook om hun prachtige uitstraling. Toch is het niet alleen de plant die het verschil maakt. Vooral wanneer je een grote plant in je huis wilt neerzetten, mag een plantenpot natuurlijk ook niet ontbreken. Toch blijkt dat het kiezen van de juiste plantenpot vaak een stuk lastiger is dan eerder werd gedacht. Het is namelijk niet alleen de look van de plantenpot, maar natuurlijk ook de grote welke een essentiële rol speelt. Kortom, iets om over na te denken dus! Speciaal daarom hebben we enkele tips voor je, die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste plantenpot.

Bepaal het formaat

Gezien planten natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten voorkomen, is het belangrijk dat je kiest voor een pot met de juiste maat. Een te kleine pot kan er namelijk voor zorgen dat je prachtige plant van 123planten haar wortels niet goed kwijt kan, met alle gevolgen van dien. Zorg er dus voor dat je bij aanschaf van een plantenpot, vooraf goed kijkt hoe de wortels van je plant zich bewegen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je voor jouw nieuwe plant een prachtige grote pot in gedachten hebt, terwijl deze plant het meest gebaat is bij een smalle lange pot.

Het materiaal van de plantenpot

Wanneer je op zoek gaat naar een plantenpot, dan is het goed om na te denken over het type materiaal waar je voor kiest. Waar een plant die in de grond staat namelijk de mogelijkheid heeft om zich dieper te nestelen op zoek naar water, heeft een plant die in plantenpotten in huis zitten dit niet. Het is dus belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid water wat jouw plant nodig heeft. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je kiest voor een plantenpot die volledig waterdicht is, zodat al het water wat je de plant geeft ook kan worden opgenomen. Een andere mogelijkheid is een ‘poreuze’ plantenpot. Deze plantenpotten kenmerken zich door het feit dat ze in beperkte mate zowel water naar buiten- als ook naar binnen kunnen laten.

Gebruik de goede vulling

Je kunt je plantenpot natuurlijk met van alles en nog wat vullen. Toch is het belangrijk vooraf goed na te gaan wat voor jouw plant van belang is. Zo kan het heel goed zijn dat je plant gebaat is bij het gebruik van hydrokorrels, maar kan het tegenovergestelde ook het geval zijn. Daarnaast is het ook goed na te denken over welk type potgrond je gebruikt, zodat je plant naast het water wat je de plant geeft, ook voldoende voeding uit de grond kan halen.

Misschien ook interessant