Slimme manieren om je oude meubels op te pimpen

door Woonfanaat
oude meubels oppimpen

Als je op zoek bent naar een manier om je huis op te knappen zonder een fortuin uit te geven, dan heb je geluk! Er zijn tal van slimme manieren om je oude meubels op te pimpen en ze er weer als nieuw uit te laten zien. Met slechts een paar eenvoudige stappen kan je versleten meubelstukken gemakkelijk omtoveren tot stijlvolle stukken die er uitzien als nieuwe. Van het aanpassen van je meubels met creatieve verftechnieken tot het toevoegen van nieuwe bankhoezen, er zijn tal van creatieve manieren om je meubels een frisse nieuwe look te geven.

Meubelreiniging

Voordat je de meubels gaat veranderen, moet je ze eerst grondig schoonmaken. Als je meubel van hout is, kan je overwegen het te schuren om stof of vuil dat zich in de loop der tijd heeft opgehoopt te verwijderen. Nadat de meubels zijn schoongemaakt of geschuurd, zijn ze klaar om weer gebruikt te worden, of om gepimpt te worden.

Schilderen van meubels

Het schilderen van je meubels is misschien wel de beste manier om ze een make-over te geven. Je kan gemakkelijk experimenteren met verschillende kleurcombinaties om een nieuwe look te creëren. Je kan de meubels schilderen in elke gewenste kleur en een stijl creëren die uniek is voor jou, en die passen bij het interieur. Je kan bijna elk type meubel verven, van stoelen tot tafels en kasten.

Door de meubels te verven verander je de hele look van het interieur en voelt deze als nieuw aan. Dit scheelt niet alleen geld, maar je voorkomt ook nog eens dat je meubels die nog goed gebruikt kunnen worden weggooit.

Meubels stofferen

Als je een oude bank of stoel een nieuwe look wilt geven, kan je dat gemakkelijk doen door hem te bekleden met een nieuwe bankhoes. Dit is een snelle en goedkope manier om de meubels een geheel nieuwe look te geven. Als je niet zeker weet hoe je het moet aanpakken, kan je een professioneel meubelstoffeerderij inhuren om het werk voor je te doen. Maar vaak zijn er ook al hoezen die speciaal hiervoor zijn gemaakt in verschillende maten, kijk dus wat er beschikbaar is voordat je iemand inhuurt, want dit kan je veel kosten schelen.

Door dus meubels te schilderen of te stofferen kan je ze aan laten voelen als nieuwe meubels. Je hoeft dus niet allerlei dure nieuwe items te kopen om de uitstraling van je ruimte nieuw aan te laten voelen, maar alleen maar een beetje creativiteit en tijd.

Misschien ook interessant