Welke soorten bedden zijn er?

door Woonfanaat
soorten bedden

Het belangrijkste tijdens het inrichten van je slaapkamer zijn bedden. Wist je dat 7 op de 10 verkochte bedden in Nederland een boxspring is? Er zijn genoeg soorten bedden te koop en elk hebben zo hun specifieke eigenschappen. Voor een goede nachtrust is het belangrijk om voor een juist soort bed te kiezen. Welke soorten bedden zijn er?

De conventionele bedden

Je hebt ten eerste de conventionele bedden. Dit zijn bedden zoals boxsprings en waterbedden. Deze conventionele bedden zijn voorzien van een bedbodem, een matras of een los bedbodem. Deze bedden hebben allemaal zo z’n eigen speciale kenmerken.

Het ledikant is stevig en krachtig

Onder de ledikanten is vooral het houten ledikant erg populair. Dat komt vanwege de stevigheid en robuuste uitstraling. Naast een houten ledikant kan je ook kiezen voor een stalen variant. Kenmerkend voor een ledikant is dat het matras boven de bedbodem uitsteekt. Ledikanten zijn er zowel voor een als tweepersoon matrassen.

De hoogslaper is ideaal om ruimte te sparen

Je ziet dat hoogslapers vooral populair zijn onder kinderen. Dat komt omdat ze dan bij elkaar kunnen slapen op de kamer. Daarnaast zijn hoogslapers ideaal om ruimte te besparen. Heb je een kleine woning met veel bewoners dan kom je goed uit met een hoogslaper. Ook studenten maken vaak gebruik van hoogslapers en kunnen zo onder het bed een bureau plaatsen. Evenals de 2-persoons slaapbank die populair is onder studenten.

De boxspring straalt veel luxe uit

De boxspring is verreweg het meest verkochte bed in Nederland. Houd je van luxe en in stijl slapen voor een betaalbare prijs dan kom je uit bij de boxspring. Men noemt dit ook wel eens het hotelbed. Het lijkt tijdens het slapen op een boxspring dan ook net of je in een luxe hotel overnacht. Keuze genoeg als je besluit een boxspring aan te schaffen. Er zijn diverse kleuren tot diverse stoffen van bekleding beschikbaar. Ook qua matras zijn er genoeg mogelijkheden te vinden. Zo is het mogelijk om voor een latex matras te kiezen of juist voor een koudschuim matras.

Misschien ook interessant