Tips om je inboedel te beschermen tijdens een verhuizing

door Woonfanaat
inboedel beschermen tijdens verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Vraag je jezelf af hoe je je spullen veilig naar je nieuwe stek verplaatst? Niet alle onderdelen van de inboedel zijn namelijk zo gemakkelijk te verhuizen. Van noppenfolie tot pakdekens, in dit artikel lees je hoe je je spullen het beste kunt beschermen tijdens een verhuizing.

1. Inpakken

Het beschermen van je spullen begint natuurlijk al bij het inpakken ervan. Het lijkt wellicht efficiënt om zoveel mogelijk spullen in één verhuisdoos te stoppen, maar als het gaat om kwetsbare spullen is dat tamelijk onverstandig. Door een doos (te) vol te proppen, loop je grote kans dat de inhoud bij het verplaatsen tot verdrukking komt en zal beschadigen. Een praktische tip: gebruik handdoeken, lakens, dekens en theedoeken om losse spullen mee in te pakken. Dat is zowel duurzaam als efficiënt! Niet genoeg inpakmateriaal in huis? Schaf dan noppenfolie aan of duik eens de papierbak in en gebruik oude kranten om je spullen mee te beschermen!

2. Afdekken

Na het inpakken volgt het afdekken van de inboedel. Om schade te voorkomen, is het belangrijk om je spullen tijdens het verplaatsen veilig af te dekken. Dit geldt met name voor spullen die niet in dozen te stoppen zijn. Gebruik een pakdeken of speciaal beschermfolie die je tussen je meubelstukken legt tijdens het vervoeren van je spullen. Deze zullen de grootste stoten en schokken opvangen. Besteed hierbij extra aandacht aan randen en hoeken, dit is namelijk het meest kwetsbare deel van meubelstukken. Dek de randen en hoeken (ook van je verhuisdozen) zorgvuldig af met een (pak)deken of schaf speciale schuim- of kartonnen hoekprofielen aan.

3. Verplaatsen

Naast het inpakken en afdekken is het ook belangrijk je spullen voorzichtig mogelijk te vervoeren. Je kunt gebruik maken van een verhuislift om je inboedel veilig en gemakkelijk van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen. Bovendien is enige voorzichtigheid gewenst tijdens het rijden van de verhuiswagen. Pas vooral goed op met scherpe bochten, drempels en stoepjes. Levert dit teveel kopzorgen? Je kunt het vervoer natuurlijk ook overlaten aan een verhuisservice.

Misschien ook interessant