Dit zijn de tuintrends voor 2023

door Woonfanaat
tuintrends 2023

Met de lente in aantocht is het weer tijd om te denken aan de tuin. Of je nu een kleine binnenplaats hebt of een grote achtertuin, het is belangrijk om je tuin op te frissen en te vernieuwen. In 2023 zijn er enkele nieuwe tuintrends die je zeker niet wilt missen.

Meer groen in de tuin

Een van de grootste tuintrends voor 2023 is het toevoegen van groen aan de tuin. Dit kan in de vorm van planten, bomen, struiken of zelfs een verticale tuin. Het toevoegen van groen zorgt niet alleen voor een frissere en gezelligere uitstraling, maar ook voor meer privacy en bescherming tegen geluidsoverlast.

Verdeel je tuin in zones

Een andere trend die steeds populairder wordt, is het creëren van verschillende zones in de tuin. Dit houdt in dat je verschillende gebieden creëert met verschillende functies, zoals een zit- en eetgedeelte, een speelgebied voor kinderen en zelfs een productieve tuin voor groenten en fruit. Door deze zones te creëren, kun je efficiënter gebruik maken van de beschikbare ruimte en een tuin creëren die aansluit bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Ook kun je zo knusse hoekjes creëren waar je lekker kunt ontspannen.

Duurzame materialen

Een andere trend die sterk opkomt, is het gebruik van duurzame materialen in de tuin. Dit houdt in het gebruik van materialen zoals hout uit duurzaam beheerde bossen, natuursteen, en zelfs recyclebare materialen. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol en duurzaam, waardoor ze jarenlang meegaan.

Ontspanning en wellness

De laatste trend voor 2023 is het creëren van een tuin die gericht is op ontspanning en wellness. Dit houdt in het toevoegen van elementen zoals een hot tub, een buitendouche, een zwembad of zelfs een meditatiehoek. Deze elementen bieden een ontspannen en rustige omgeving waar je helemaal kunt ontspannen en weg kunt dromen van de drukte van het dagelijks leven.

Hopelijk hebben we je met deze nieuwe trends inspiratie gegeven voor je tuin in 2023. Wil jij je tuin aanpassen, maar heb je niet de zin of tijd om dit zelf te doen? Dan kunnen we hoveniersbedrijf Geerts & Groenendaal aanbevelen. Zij verzorgen tuinaanleg compleet van tuinontwerp tot realisatie.

Misschien ook interessant