7x vensterbank decoratie tegen inkijk

door Woonfanaat
vensterbank decoratie

Heb jij een groot raam met vensterbank? Dan wil je daar natuurlijk echte blikvangers  ter decoratie neerzetten om de sfeer van je huis te versterken. De juiste vensterbank decoratie werkt ook tegen inkijk.

Wij Nederlanders kijken maar al te graag bij anderen naar binnen. Vinden we niet gek en we doen het stiekem allemaal. Op zoek naar een beetje inspiratie, gezelligheid of misschien wel gewoon omdat we een tikkie nieuwsgierig zijn. Maar wat kun je om inkijk te verminderen zonder dat het je zicht naar buiten belemmerd? Lees in dit artikel onze vensterbank decoratie ideeën.

In moderne huizen kom je een vensterbank steeds minder vaak tegen. Ondanks dat het voor je woongenot van toegevoegde waarde is. Heb je wel een vensterbank? Dan moet je daar natuurlijk gebruik van maken. Lees hieronder onze 7 tips!

1. Kies voor prachtige planten en kleur

Prachtige planten in de vensterbank kunnen prima helpen om inkijk te voorkomen. Ze zijn er nu eenmaal in veel verschillende soorten en maten. Ze helpen op een aantal manieren inkijk te voorkomen. Omdat een plant zelf een blikvanger is en afleid van verdere inkijk. Maar ook omdat ze juist in de weg staan voor een verdere inkijk. Terwijl je wel naar buiten kunt kijken en geen of minimaal lichtverlies hebt. Wat zeker zo belangrijk is.

2. Plaats een absolute blikvanger op de vensterbank

Zoals hiervoor gezegd kun je ook kiezen voor afleiding. Een voorbijganger die langsloopt heeft vaak maar enkele seconden om te kijken. Een absolute blikvanger kan er daardoor prima voor zorgen dat inkijk minder zal zijn omdat het afleid van de inkijk. Je kunt voor verschillende decoraties kiezen. Als je op zoek bent naar vensterbank decoratie bij een groot raam, dan kom je al snel uit bij een grote bloempot met daarin een prachtige bos bloemen. Maar je kunt ook kiezen voor kunst. Het belangrijkste is dat jij het echt heel mooi vindt, want dit wordt dé eyecatcher in je interieur.

3. Houd het eenvoudig en overzichtelijk

Maak het echter niet de groot, druk of vol. Dat kan je behoorlijk in de weg staan. Kies er bijvoorbeeld voor om subtiele decoraties te gebruiken. In combinatie met vitrage gordijnen kan dit prima de inkijk verminderen. Terwijl je wel vanuit binnen alles kunt zien en het de licht in een woonkamer binnenlaat. Maar je moet natuurlijk wel van vitrage houden. Is dit niet iets dat je zelf zou kiezen? Dan kun je natuurlijk ook denken aan raamstickers die er in vele soorten en maten te koop zijn.

4. Plaats robuuste decoraties

Vooral bij moderne woningen is robuuste decoratie een goede keuze. Het zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt maar wel sfeer maakt in een woning. Er zijn robuuste decoraties in heel veel verschillende soorten. Let er wel op dat de voorkeur bij robuust uitgaat naar een groot raam en bredere vensterbank.

5. Kies voor mooie verlichting

Mooie verlichting doet het natuurlijk altijd goed. Je kunt denken aan sfeerverlichting tot de mooiste objecten die oplichten. Je moet er overigens ook zelf tegen kunnen omdat het ook voor een behoorlijke afleiding kan zorgen als je binnen in de woonkamer zit.

6. Laat het seizoen terugkomen

Waar ik en met mij veel mensen voor kiezen is het laten terugkomen van een seizoen. Je kunt dit doen door specifieke voorwerpen op de vensterbank te plaatsen. Bijvoorbeeld een windlicht waarin je het seizoen kan laten terugkomen. Door een windlicht of grote vaas te gebruiken voorkom je dat de vensterbank een rommel zal worden of juist heel erg druk.

7. Ga op creatieve manier aan de slag

Ben je creatief? Dan kun je dat in een vensterbank prima laten terugkomen. Zeker als je ook kinderen hebt is dit soms de leukste manier om directe inkijk te voorkomen. Om de simpele reden dat de decoraties afleiden van de inkijk. Een blik komt niet verder dan de vensterbank.

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je een vensterbank kunt inrichten met oog op het verminderen van inkijk. Maar je moet je natuurlijk ook realiseren dat objecten en decoraties ook blikvangers zijn. Mensen kijken misschien niet meer direct tot op je bord, toch kan het lijken alsof dit wel zo is. Kies in dat geval voor vitrage gordijnen of een raamsticker. Die je in veel verschillende soorten hebt. Daarmee zorg je ervoor dat je geen lichtverlies hebt en zelf vaak wel nog naar buiten kunt kijken zonder dat dit andersom ook zo is. Simpel gezegd is de beste vensterbank decoratie tegen inkijk jaloezieën, een raamsticker of vitrage gordijnen.

Misschien ook interessant