Welk vloerkleed is geschikt op vloerverwarming?

door Woonfanaat
vloerkleed vloerverwarming

Het hebben van vloerverwarming is natuurlijk ontzettend fijn. Je hebt nooit meer koude voeten. Maar voor een vloerkleed kan dit minder zijn. Omdat sommige vloerkleden niet geschikt zijn om op vloerverwarming te leggen.

Wanneer je een vloerkleed koopt krijg je steeds vaker de juiste informatie mee. Hoe je het product kunt schoonmaken, waarvoor het geschikt is en wat je moet voorkomen. Maar deze informatie is nog lang niet bij elk product te vinden. In dat geval is het goed om zelf te weten waarop je moet letten. Je kunt denken aan de materiaalkeuze of bewerking van een kleed dat je wilt kopen.

Wanneer je sommige vloerkleden op een vloerverwarming plaatst heb je geen garantie meer op het product. Dit is veelal te lezen in de voorwaarden voor je aankoop.

Vloerkleden die niet tegen warmte kunnen

Een bewerking die niet goed tegen de warmte kan is de gelijmde rug. Een vloerkleed met een gelijmde rug kan door warmte aangetast raken. Het kleed kan dan uit elkaar vallen of zelfs plakkerig gaan worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien kan de lijm van een vloerkleed soms behoorlijk kan ruiken. Het is een licht zoete maar sterke geur die er dan van een vloerkleed af komt.

Sommige vloerkleden kunnen echter prima tegen warmte. Sterker nog, ze hebben een sterk isolerende werking. Daar moet je dus ook op letten als je een vloerkleed koopt. Omdat het dus ook de warmte van vloerverwarming tegen kan houden. Daarmee ga je de stookkosten dus verhogen om een kamer op temperatuur te krijgen.

Tot slot moet je absoluut op letten bij vloerkleden die van wol of andere natuurlijke materialen gemaakt zijn. Deze kunnen behoorlijk pluizen of verkleuren door vloerverwarming.

Een goede woonwinkel kun je alles vertellen over welke vloerkleed geschikt is op vloerverwarming. Je hebt ondanks vloerverwarming absoluut meer keuze dan je nu misschien denkt. Door een goed advies voorkom je teleurstelling na je aankoop. Het laatste dat je wil is dat een vloerkleed kapot gaat of minder mooi zal worden dankzij vloerverwarming.

Misschien ook interessant