De voordelen van kunststof garagedeuren

door Woonfanaat
voordelen kunststof garagedeuren

Garagedeuren worden tegenwoordig van verschillende materialen gemaakt. Denk hierbij aan hout, staal, aluminium en kunststof. De populariteit van de kunststof garagedeur neemt toe door de goede prijs- kwaliteitverhouding. Hieronder zullen enkele voordelen van kunststof garagedeuren worden toegelicht.

Kosten kunststof garagedeur

Doordat hout steeds schaarser en dus duurder wordt, zijn de kunststof garagedeuren tegenwoordig over het algemeen voordeliger dan de meest voorkomende optie tot nu toe, namelijk houten garagedeuren. Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs maar ook de afmetingen en het soort garagedeur speelt een rol in de prijs. De gemiddelde prijs van een kunststof garagedeur inclusief btw en montage bedraagt ongeveer 1100 euro.

Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof garagedeuren gaan zeker lang mee, weersomstandigheden hebben namelijk geen invloed op dit materiaal. Dit in tegenstelling tot houten garagedeuren die wel aan kwaliteit verliezen door weersomstandigheden, denk hierbij aan kromtrekken, het ontstaan van schimmels of aanslag door contact met vocht. Kunststof garagedeuren zijn dus onderhoudsvriendelijk en economisch aantrekkelijk omdat het een eenmalige investering betreft en weinig onderhoud vergt.

Is een garagedeur van kunststof onderhoudsvrij?

Geheel onderhoudsvrij is een garagedeur nooit maar de kunststof variant is afgezien van af en toe schoonmaken met een vochtige doek veruit de makkelijkste optie qua onderhoud. Tevens doet een vieze kunststof garagedeur niets af aan de kwaliteit.

Kunststof garagedeur verven: ja of nee?

Kunststof garagedeuren zijn in verschillende kleuren standaard vanuit de fabriek te verkrijgen, dus in de gewenste kleur verven is niet nodig. Vraag dus bij de fabrikant een kleurenwaaier op om de juiste kleurkeuze te maken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een nerfstructuur op de deur aan te brengen door middel van een speciale folie.

Kunststof garagedeuren milieuvriendelijk?

Kunststof garagedeuren kunnen eeuwig mee, dus het is een eenmalige productie voor langere tijd, dus vanuit dit oogpunt is het een duurzaam product. Daarnaast is kunststof een product wat gerecycled kan worden, dus bij het productie van garagedeuren kan er gebruikt worden gemaakt van gerecycled materiaal. Dat maakt kunststof een milieuvriendelijke variant ten opzichte van de houten variant, want de wereldwijde ontbossing heeft een grote invloed op het klimaatveranderingen.

Welk type garagedeur is het meest geschikt voor kunststof?

Zowel openslaande als sectorale garagedeuren zijn zeer geschikt opties in de kunststof variant. Uiteindelijk is de keuze afhankelijk van de persoonlijke smaak van de consument. Wil je jouw deur in een speciale kleur hebben? Kijk dan goed naar de kleuren waarin kunststof deuren verkrijgbaar zijn, zodat je de deur hebt in de juiste kleur naar keuze.

Misschien ook interessant