Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

door Woonfanaat
infrarood verwarming

Er vindt een revolutie plaats op het gebied van verwarming: laag energieverbruik, hoog rendement en aantrekkelijk design is wat de klok slaat. Elektrische infraroodtechnologie wordt de toekomst van verwarming. Misschien is dit type verwarming relatief nieuw voor je, maar in Duitsland en Oostenrijk gebruiken ze het al tientallen jaren met groot succes. We hebben in dit artikel onze top 5 voordelen van het gebruik van een infrarood verwarming opgesomd. Lees snel verder!

1. Ze produceren onmiddellijk warmte

De infraroodwarmte wordt vrijwel direct door het paneel afgegeven, dus je hoeft niet meer te wachten tot een ruimte is opgewarmd. Dit in tegenstelling tot conventionele verwarmingsbronnen, zoals de wel bekende radiatoren.

2. Verwarmingskosten zijn lager dan convectieverwarming

De kosten van het gebruik van een infraroodpaneel in vergelijking met een elektrische convectieverwarming is veel goedkoper, omdat het minder vermogen nodig heeft om hetzelfde warmteniveau te bereiken. Een infraroodpaneel van 600W biedt bijvoorbeeld hetzelfde verwarmingscomfort als een convectieverwarming van 1500W, dus het infraroodpaneel in dit voorbeeld heeft grofweg een derde van het vermogen nodig en is daarom veel goedkoper in gebruik.

3. Gelijkmatig verdeelde warmte

Bij convectieverwarming komt warme lucht meestal bij het plafond terecht en koude lucht blijft hangen op vloerniveau. Met infraroodverwarming zijn de temperatuurverschillen in een kamer veel kleiner, zodat je kunt genieten van een constante temperatuur in de hele ruimte.

4. Helpt schimmel voorkomen

Aangezien infrarood vaste voorwerpen verwarmt, betekent dit dat een infraroodpaneel ook muren warm houdt. Het gevolg hiervan? Er blijft geen vocht in de muren vast blijven zitten, wat de vorming van schimmel voorkomt. We kunnen dus wel stellen dat infraroodpanelen ook zorgen voor een goed (en beter) binnenklimaat.

5. Infraroodverwarming vermindert allergieën

Infraroodverwarming is niet afhankelijk van de lucht om de warmte te verspreiden in een ruimte. Er is veel minder luchtbeweging waardoor stof en allergenen niet door de kamer circuleren. Dat is dus gunstig voor mensen met eczeem en allergieën.

Misschien ook interessant