Waarom laminaat in de kinderkamer handig is

door Woonfanaat
laminaat in de kinderkamer

Een laminaatvloer is in elke ruimte handig. In de kinderkamer steekt deze vloer met kop en schouders boven andere vloeren uit. Waarom? Omdat het eenvoudig schoon te maken is bijvoorbeeld. Of omdat een laminaatvloer met een houtlook een rustige en natuurlijke uitstraling heeft. Maar er is meer!

Van slapen naar privacy

Als je van babykamer naar kinderkamer gaat, verandert niet alleen de uitstraling. Ook het gebruik van de kamer verandert in de loop van de tijd. In een babykamer slaapt je baby alleen maar. In de kinderkamer gaat het langzaam ook spelen en in een puberkamer is privacy vooral belangrijk. Die fases gaan geleidelijk in elkaar over. Maar om te spelen is een functionele vloer erg handig. Alleen daarom al is laminaat kopen voor de kinderkamer een goed idee.

Kan wel tegen een stootje!

Al rijd je kindje de hele dag met autootjes over de laminaatvloer, krassen worden niet zomaar gemaakt. Laminaat kan wel tegen een stootje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij vloerbedekking is er niet veel aan de hand als je kind een glas water om stoot of met vieze schoenen naar zijn kamer gaat. Je hebt misschien liever dat die schoenen bij de voordeur achterblijven, maar soms is je kind nu eenmaal enthousiast.

Voor de sfeer

Een ander voordeel van laminaat is dat het niet koud aanvoelt. Natuurlijk, vloerbedekking is warmer, maar bijvoorbeeld tegels zijn een stuk kouder. Wil je toch dat je kindje er een beetje comfortabel bij zit, als hij op zijn knietjes op de vloer speelt? Overweeg dan een leuk kleed neer te leggen. Staat gezellig en maakt de kamer ook nog eens wat speelser. Tot slot is laminaat heel eenvoudig zelf neer te leggen. Een beetje goede zaag is al genoeg voor een dagje doe-het-zelven in de kinderkamer. In een middagje ligt de vloer erin!

Misschien ook interessant