Welke keramische tegels passen binnen mijn interieur?

door Woonfanaat
keramische tegels

Op zoek naar keramische tegels passend binnen je interieur? Dat kan nog eens een lastige keuze zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel stijlen, kleuren, afmetingen, vormen en afwerkingen verkrijgbaar! We inspireren je graag met een aantal keramische tegel ideeën per woonstijl.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen. Je ziet hierbij vaak hout, staal, ijzer, beton en steen terugkomen. Met je (nieuwe) tegels kun je hier perfect bij aansluiten door bijvoorbeeld voor betonlook tegels, houtlook tegels of steenstrips te kiezen. Hiermee heb je de voordelen van een keramische tegel én de perfecte stijl voor jouw industriële interieur. Keramische tegels zijn onder andere gemaakt van duurzaam materiaal, gemakkelijk in onderhoud en gaan goed samen met eventuele vloerverwarming.

Industrieel interieur keramische tegels

Bohemian interieur

Een bohemian interieur heeft vaak een vrolijke en creatieve uitstraling. De aankleding staat bij deze woonstijl centraal en vooral met tegels tegen de wand of op de vloer kun je al een hele eigen look creëren. Denk bijvoorbeeld aan hexagon tegels, tegels in een visgraat patroon of Portugese tegels. Deze tegels zijn ook mooi te combineren met een houtlook of natuursteenlook tegel, voor een extra natuurlijk effect in de ruimte. Vervolgens kleed je de kamer aan met verschillende bohemian accessoires, planten en/of bloemen.

bohemian interieur keramische tegels

Keep it classy

Voor een klassiek interieur zijn marmerlook tegels populair. Deze tegels zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren zoals wit, beige, bruin, zwart en grijs. Hiermee kun je de perfecte klassieke look in huis halen. Ook populair in een klassiek interieur zijn mozaïek tegels. Mozaïek tegels in neutrale tinten wit, beige en bruin zorgen voor een tijdloze uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan klassieke mozaïek badkamer tegels of laat ze bijvoorbeeld terugkomen op het toilet, in de hal of in de keuken.

Landelijke sferen in huis

Het voordeel van keramische tegels is dat ze te fabriceren zijn in allerlei designs en kleuren. Het keramische materiaal is bestand tegen water, vocht en vuil en gemakkelijk in onderhoud. Dit betekent dat je met een keramische houtlook tegel dus gerust die natuurlijke houtlook creëert, zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer, toilet of de keuken. Normaal zou vocht en vuil in een houten vloer kunnen trekken, maar bij het waterafstotende keramische materiaal hoef je je hier geen zorgen om te maken!

Moderne keramische tegels

Bijna elke tegel past mooi binnen een modern interieur. Toch zijn er een aantal nieuwe tegel trends die we graag aan je willen laten zien. Ten eerste is er de natuursteenlook. Net zoals bij de andere tegellooks geeft deze keramische tegel de uitstraling van echt natuursteen, maar de voordelen van keramiek. Hierdoor breng je een stijlvolle natuursteenlook in huis. Daarnaast wordt ook de roestlook/metallook tegel steeds populairder. Deze tegels geven een stoere en unieke uitstraling die past binnen diverse woonstijlen zoals een modern of industrieel interieur.

Misschien ook interessant