Je woning verduurzamen? Denk aan deze opties!

door Woonfanaat
woning verduurzamen

Duurzaamheid is de afgelopen jaren maatschappij breed een steeds belangrijker thema aan het worden. De verwachting is dat dit de komende jaren ook zeker niet zal gaan veranderen. Dit heeft met name te maken met het groeiende bewustzijn omtrent het huidige klimaatprobleem. Men is zich er steeds meer van bewust dat we het probleem alleen kunnen oplossen als we allemaal aan het verduurzamen slaan. Een van de beste opties die jij als particulier hebt als het gaat om verduurzaming zit hem in de verduurzaming van jouw woning. Benieuwd hoe jij je woning kunt verduurzamen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Groene stroom

Het opwekken van groene stroom is ontzettend populair in Nederland. Dit komt niet alleen door het groene karakter van de stroom, maar ook door de kostenbesparing die het opwekken van groene stroom met zich meebrengt. Je kunt hierdoor je eigen stroomkosten doen verdwijnen door zonnepanelen op je eigen dak te installeren. Je gebruikt namelijk wat je eigen zonnepanelen opgewekt hebben en hoeft dus geen energierekening meer te betalen. Hierbij komt ook nog eens kijken dat, als je een laadpaal bij het huis hebt, je zo goed als gratis auto kunt rijden. Heb je dus een elektrische auto in je bezit? Denk dan zeker na over de installatie van zonnepanelen en een laadpaal. Mocht je er niet helemaal uitkomen qua wat de handigste constructie voor bij jouw thuis is, dan kun je altijd contact opnemen met een partij als Laadkompas.

Isolatie

Het isoleren van de woning is eigenlijk iets dat iedereen zou moeten doen. Het is namelijk een investering die ervoor zorgt dat je iedere maand weer een lagere energierekening hebt. Dit komt met name door het feit dat je door de isolatie een stuk minder energie nodig hebt. Er gaat veel minder warmte verloren en hierdoor hoef je simpelweg minder te stoken om je huis op temperatuur te houden. Daarnaast is het aanbrengen van isolatie ook niet extreem duur. De gemiddelde isolatie kost omme nabij de 3500 euro. De besparing die de isolatie oplevert kan al gauw de 1000 euro per jaar overschrijden. Binnen enkele jaren zal de isolatie zich dan ook al lang en breed terugverdiend hebben. Het voordeel dat je hebt in de jaren die volgen na het terugverdienen van de investering zullen dan ook pure ‘winst’ zijn! Het feit dat je minder energie verbruikt is daarnaast dus niet alleen lekker voor je eigen portemonnee, maar ook hartstikke goed voor het milieu.

Misschien ook interessant