Zo kies je een passend bankstel

door Woonfanaat
bankstel

Of je nu een nieuw huis aan het inrichten bent of na een paar jaar uitgekeken bent op je meubels: een nieuwe bank kopen doe je waarschijnlijk niet heel vaak. Daarom loont het de moeite om de tijd te nemen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken. Immers, de bank krijgt waarschijnlijk een prominente plek in je woonkamer. In dit blogartikel helpen we jou alvast een eindje op weg en delen we een aantal (koop)tips. Lees snel verder!

Een bank online kopen, of toch niet?

Tegenwoordig worden banken ook steeds vaker online gekocht. Ook al is het niet mogelijk om het bankstel op afstand uit te proberen, ofwel het zitcomfort te testen, weegt dit nadeel lang niet altijd op tegen het gemak dat met online shoppen gemoeid gaat. Je kunt namelijk in een aantal muisklikken een gigantisch aanbod filteren op materiaal, kleur en niet te vergeten prijs. Jonge consumenten vinden het meestal geen probleem om een aankoop te doen op basis van een plaatje, terwijl anderen (lees: ouderen) er soms niet aan moeten denken. Dat is geen probleem. Gelukkig kun je bij de meeste online aanbieders ook langskomen in hun showroom om het bankstel in het echt te bewonderen.

Met een hoekbank zit je altijd goed

Een andere hindernis die genomen moet worden, is het bepalen waar de nieuwe bank moet komen staan. Hoeveel mensen moeten er op kunnen zitten? Als je regelmatig visite over de vloer hebt, dan is een hoekbank een goede aanrader. Ook voor de compacte, kleinere livings is dit type bankstel geschikt. Het chaise longue gedeelte kan namelijk dienen als een soort scheidingswand met bijvoorbeeld de keuken. Waar een vloerkleed het grote voordeel heeft dat je er een ruimte mee kan afbakenen, geldt dit voordeel in zekere zin ook voor een hoekbank. Bijkomend voordeel is dat de ruimte direct een stuk overzichtelijker oogt. Dat is wel zo prettig!

Misschien ook interessant