Zonnepanelen combineren met een laadpaal: dit moet je weten

door Woonfanaat
zonnepanelen combineren met laadpaal

Heb jij zonnepanelen op het dak van je huis geïnstalleerd, onlangs, of misschien al jaren geleden en heb je ondertussen ook een elektrische auto aangeschaft? Of misschien andersom? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een laadpaal in je voortuin staan of op een parkeerplek vlakbij je huis waar je de elektrische auto aan kunt verbinden. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt kunt combineren met de laadpaal van je elektrische auto? Dan zou je dus met je elektrische auto kunnen rijden op de zonne-energie van je eigen zonnepanelen. Hoe zit dit precies? Dit moet je erover weten.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen en laadpalen

Vroeger kon dit natuurlijk niet, het combineren van zonnepanelen en laadpalen van je elektrische auto, maar tegenwoordig is dit heel goed mogelijk. Wist je dat? Sommige mensen zijn nog steeds ervan overtuigd dat dit niet kan. In dit artikel lees je er alles over, zodat je in ieder geval weet dat het kan en zodat je voor jezelf kunt gaan bepalen of dit is wat je wilt, of je zonnepanelen wilt gaan combineren met de laadpaal van je elektrische auto. Misschien ben je ook wel nieuwsgierig hoe het werkt. Hoe kan de zonne-energie die de zonnepanelen opwekken in je elektrische auto belanden via de laadpaal? We vertellen het je!

Tegenwoordig zijn er namelijk laadpalen en zogenaamde omvormers met een laadkabel. En deze omvormers met laadkabel kunnen uitsluitend energie, dus stroom, leveren. Drie keer raden waar deze stroom vandaan komt. Deze stroom komt rechtstreeks van de zonnepanelen. Er is dus gewoon iets voor bedacht en dat is een omvormer met een laadkabel. Deze omvormer kun je in de laadpaal van je elektrische auto plaatsen en de laadkabel kun je dan vervolgens gewoon in je elektrische auto doen. Is dat niet geweldig? Met deze omvormer is het dus absoluut mogelijk om de opgewekte zonne-energie je elektrische auto in te krijgen. Kortom, een set zonnepanelen met laadpaal is de ideale combinatie om voordelig én milieuvriendelijk te rijden.

Handig om te weten

Wat nog goed is om te weten is dat je met zo’n omvormer met een laadkabel ook gewoon via het reguliere stroomnet kunt laden. Dus dat het niet exclusief via de zonnepanelen hoeft te gaan. Misschien is dat nog handige informatie om te weten indien je besluit om deze omvormer met laadkabel aan te gaan schaffen als je zowel een laadpaal voor je elektrische auto als zonnepanelen op het dak van je huis hebt.

Misschien ook interessant