Zwembadje op balkon plaatsen, mag dat?

door Woonfanaat
zwembadje op balkon

Zijn de temperaturen aan het stijgen en ben je toe aan verkoeling? Dan is het heerlijk om een zwembad in de tuin neer zetten, zodat je lekker in het water kunt genieten van de zonnestralen. Wanneer je geen tuin hebt, maar enkel een balkon, dan vraag je je vast af: kan ik op dit balkon een zwembadje plaatsen? Dat kan zeker. Echter is het wel van belang om rekening te houden met een aantal punten.

Het kan namelijk best gevaarlijk zijn om een zwembad op een balkon te plaatsen door het gewicht wat het gevulde badje met zich mee kan brengen. Hieronder lees je meer informatie over het plaatsen van een zwembadje op het balkon en of dat wettelijk is toegestaan.

Mag ik een zwembad op het balkon plaatsen?

Woon jij in een huurhuis en wil je graag een zwembadje op het balkon plaatsen? Dan doe je er goed aan om dit van tevoren te checken met de verhuurder. Het kan namelijk zo zijn dat er hierover een bepaling is opgenomen in het huurcontract en er een consequentie aan vast zit als men zich niet aan deze bepaling houdt. Check dit dus van tevoren met de verhuurder en niet achteraf als de verhuurder er zelf achter komt dat er een zwembadje op het balkon is geplaatst.

In principe mogen huurders een zwembadje zonder toestemming plaatsen op hun balkon, mits de buren er geen hinder van ondervinden en het gewicht van het zwembadje het maximale draagvermogen van het balkon niet overschrijdt.

Je wilt uiteraard niet dat je balkon instort met alle gevaarlijke situaties die daaraan verbonden kunnen zijn. Vervolgens zou je dan als huurder zijnde ook nog eens op moeten draaien voor de kosten die dit zwembadgeintje heeft veroorzaakt, omdat je niet verzekerd bent als je het maximale draagvermogen van het balkon overschrijdt. Twijfel je dus aan het gewicht, neem het risico dan zeker niet!

Ligt het gewicht ruim onder het maximale draagvermogen van het balkon en veroorzaak je geen lawaai of opspattend water op het balkon van de buren, dan is het in principe geen probleem om een zwembadje op het balkon te plaatsen en hiermee te zorgen voor heerlijke verkoeling bij de kinderen of voor jezelf of je partner om een heerlijk me-momentje te creëren en lekker een boekje te lezen in het water tijdens een warme zomerdag met een zonnebril op je hoofd en een wijntje in je hand.

Misschien ook interessant